Notice: Use of undefined constant E_DEPRECATED - assumed 'E_DEPRECATED' in /home/autofer/public_html/config.php on line 3
ÁSZF | AUTOFER ZRT. - Autofer Zrt. - Szeged - Felépítmény gyártás - Acélszerkezet - Forgácsolóüzem

ÁSZF

Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a www.autofer.hu (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, és az azokat igénybe vevő felhasználó (Vásárló) jogaira és kötelezettségeire meghatározott szabályokat tartalmazza.

A Webáruház címe: www.autofer.hu

 

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Autofer Zártkörű Részvénytársaság

Székhely címe: 6725 Szeged, Vásárhelyi Pál u 13.

Cégjegyzékszám: Cg. 06-10-000054

Nyilvántartást vezető cégbíróság: Szegedi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 10704853-2-06

Bankszámlaszám:10918001-00000093-52780002

Telefonszám: +36 62 466-180

Fax: +36 62 472-458

E-mail: autofer@autofer.hu

 

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:

Cím: 6725 Szeged, Vásárhelyi Pál u 13.

Telefon:62/466-180 (normál díjszabású)

E-mail:autofer@autofer.hu
Nyitvatartása: H-P: 8-14

 

Az általános szerződési feltételek elfogadása

A Szolgáltató honlapján böngészni szabadon, regisztráció nélkül is lehet. A vásárlás azonban csak a vásárló azonosításához szükséges személyes adatainak megadásával lehetséges, azaz regisztrációhoz kötött. A regisztráció során a számlázási, szállítási és értesítési adatokat kérjük el Öntől. Ezek az adatok feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a megrendelése gyorsan és problémamentesen juthasson el Önhöz. A regisztráció során megadott adatait az Adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltak alapján kezeljük.

A vásárló személyének azonosításához szükséges adatok megadása és a rendelés leadása a jelen ÁSZF elfogadását jelenti, a megrendelt eszköznek az átvétele az ÁSZF elfogadásának megerősítését jelentik.

A regisztráció, illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó (vásárló), ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.

Ha a felhasználó (vásárló) az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem. 

A megrendelés lépései:

1. A regisztráció kapcsolat felvételi adatok megadásával

2. A kosár használata

3. A megrendelés összeállítása

4. Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja

5. A megrendelés elküldése

6. A megrendelés visszaigazolása

A sikeres regisztráció után a weboldalon a keresett termékek már megrendelhetőek. A kiválasztott alkatrésznél kérjük, írja be a darabszámot, majd nyomja meg a "Kosárba tesz" feliratot. A weboldal jobb felső sarkában, a keresőmező alatt találja a kosár panelt. A "Kosár tartalma" feliratra kattintva jut el a kosárig. Itt a megrendelt termék darabszámát is megváltoztathatja, vagy az egyes tételeket ki is törölheti a "Töröl" gomb használatával. Ezután nyomja meg a Módosít gombot, hogy az elvégzett változtatások rögzüljenek a rendszerünkben. A „Tovább” gomb megnyomásával a megrendelés későbbi elküldéséhez szükséges regisztrációt itt is megteheti. A továbbiakban kiválaszthatja az átvételi és fizetési módokat. Ha a megrendelés rendben, az a termék, és olyan darabszámban került be a kosarába, amit szeretne, a "Megrendelés" gomb megnyomásával elküldheti rendszerünknek. A megrendelés teljesítése az itt megadott adatok alapján történik.

A megrendelésről Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailes visszaigazolást küld 24 órán belül. Lehetősége nyílik áttekinteni a rendelés részleteit, a megrendelt tételeket, az árakat és egyéb rögzített kondíciókat.

Amennyiben a megrendelés elküldése után a valamely megadott adaton változtatni szeretne, azt az Ügyfélszolgálatunk lenti elérhetőségén, telefonon vagy írásban is megteheti. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

 


Az adásvételi szerződés létrejötte:

1. Ha a felhasználó (vásárló) megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.) 
2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak. 
3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. A felhasználó számára a Webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja. 

4. A megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja, hogy fizetési kötelezettsége keletkezik a részére kiszállított/átadott termékekre vonatkozóan.

A termékek lényeges tulajdonságai

A termékek lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain. A webáruházban szereplő termékfotók illusztrációk, azoktól a valós alkatrész kismértékben eltérhet. Természetesen törekszünk arra, hogy a fotókat frissítsük választékunk változása kapcsán. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. 

Árak

A Webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát csomagolással együtt. A házhozszállítás árai ezen felül értendőek, és a vásárlóval történő előzetes egyeztetés (ár, időpont, egyéb feltételek) plusz költségként kerülnek kiszámlázásra.

Termékek átvételi módja

1. A szállítási határidők változhatnak egyes termékek esetében. Munkatársunk telefonosan egyeztet a vásárlóval az átvételi időpontokról.

2. A termékek kiszállítását és az átadás-átvételét a szolgáltató a vásárlóval egyeztetett időpontban végzi.

3. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

 

Lehetséges fizetési módok

1. Személyesen, készpénzben az áru átvételével egyidejűleg.

2. Banki átutalás az áru átvételekor átadott számla ellenében.Elállási jog

Kormányrendelet alapján a vásárlót úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg internetes vásárlás esetén, azt nem köteles indokolni.

A vásárló a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül élhet elállási jogával, úgy, hogy írásban kifejezi elállási szándékát az eladó felé.

A vásárlástól való elállás esetén a vásárló köteles a terméket saját költségén visszajuttatni az eladó részére, az eladó pedig köteles legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni a fogyasztó részére fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a  teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. A eladó mindaddig visszatarthatja ezen összeg kifizetését, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a  kettő közül a  korábbi időpontot kell figyelembe venni.

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 1. mellékletében található Elállási/Felmondási mintatájékoztató

Elállási nyilatkozatminta

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. mellékletében található Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

 

Garancia, Termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 3. mellékletében található A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató


Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

  1. Személyes bejelentés

A vásárló bejelentheti személyesen jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónál (6725 Szeged, Vásárhelyi Pál u. 13.). Ekkor az Szolgáltató munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:

- a vásárló nevét, címét, 

- a termék megnevezését, vételárát, 

- a vásárlás időpontját, 

- a hiba bejelentésének időpontját, - a hiba leírását, 

- a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt, 

- a kifogás rendezésének módját. 

Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti. 

A jegyzőkönyv másolatát a vásárló átadja. 

  1. Írásban történő bejelentés

A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak (6725 Szeged, Vásárhelyi Pál u. 13.) küldött levélben, vagy elektronikus levélben (autofer@autofer.hu).

Ekkor a levélnek tartalmaznia kell: - a vásárló nevét, címét, 

- a termék megnevezését, vételárát, 

- a vásárlás időpontját, 

- a minőségi kifogás/hiba bejelentésének időpontját,

- a minőségi kifogás/hiba leírását,

- a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

 

A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület:

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefon: +36-62-554-250/118

Fax: +36-62-426-149

E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Vegyes rendelkezések

Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról, azok életbe lépését megelőzően, a felhasználókat e-mailben tájékoztatja. A módosítások életbe lépésekor a regisztrált felhasználóknak az oldalra történő bejelentkezéskor azokat kifejezetten el kell fogadniuk az oldal használatához. Ennek elmaradása esetén – amennyiben erre a következő megrendelés leadásakor sem kerül sor – Szolgáltató jogosult a Megrendelő felhasználói fiókjának elérhetőségét korlátozni.


A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát, fotókat és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).


Szolgáltató tevékenységét a rá vonatkozó, mindenkor hatályos előírások, valamint a Vásárlóval létrejött szerződésekben foglalt rendelkezések maximális tiszteletben tartása mellett gyakorolja. Szolgáltató tevékenységére vonatkozóan magatartási kódex nem áll rendelkezésre.


Jelen ÁSZF 2014. június 13. napjától hatályos.

 

Mellékletek:

1. Adatvédelmi nyilatkozat

2. 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 1. mellékletében található Elállási/Felmondási mintatájékoztató

3. 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. mellékletében található Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

4. 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 3. mellékletében található A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató

 


 

6725 Szeged, Vásárhelyi Pál u. 13.
Tel.: +36 (62) 466-180 Fax.: +36 (62) 472-458 E-mail: autofer@autofer.hu
Forgácsoló üzem: Szabó Mihály
+3630 / 219-2880
Felépítmény, acélszerkezet: Welsz Károly
+3630 / 938-7568
Copyright © 2013. Autofer Kft. I Oldaltérkép - Adatvédelem
Készítette: